high school rumours

High school är som en egen litet samhälle, ett samhälle i mitt fall på 3000 personer.Och alla vet hur snabbt rykten och skvaller färdas i små städer, nykvarn är ett lysande exempel, och där bor ändå ca 10 000 (?), tänk dig med 3000, betydligt färre..
High school är stället där du varje dag hör smaskiga skvaller under lunch och på skoltoaletten. High school är stället där folk vet mer om dig, än vad du gör själv!
I förra veckan fick även jag uppleva detta med high school rumours, inte alltför farligt, men ändå läskigt hur folk kan tro sig veta saker, man själv inte hade en aning om.

Vandrar in i dramarummet, sätter mig brevid Kelby, Kelby och jag är kompisar och skämtar alltid runt om de mesta och de flesta.Och tar för givet att samtalet han startar är de vanliga skämtsamma... men så var inte fallet.

Kelby: So, I hear you are cheating on me..!
  Jag : I´m sorry, didn´t want you to find out this way, but i just couldn´t resist Brad Pitt.
Kelby: haha, no but seriously, i hear you have a boyfriend.
   Jag: I have a what?!
Kelby: yeah, I hear that swedish Mathilda is dating super tall Carl, like boyfriend girlfriend dating.
   Jag: haha, well that´s not true, where did you hear this?
Kelby: From some girl who heard it from someone...

När jag först hörde detta freakade jag ur, men efter ett tag såg jag bara ironin i detta, efter skolan var jag ju självklart tvungen att ringa Carl, som förövrigt bara är en bra kompis, och berätta nyheten som jag nu endast kunde skratta åt...

Carl: Hey, what´s up?
Jag:  Hey boyfriend!
Carl: what?!
 Jag: yes, apparently you and me are a couple, someone told me that today.
Carl: aha, haha, yeah I heard that one too.
 Jag: haha ok, from who?
Carl: From a friend who had heard it from someone...

Haha, vad kan man säga, High school är stället där people heard it from someone, who heard it from someone.

    

Sverigebesök

Denna helg fick jag besök från lilla byn vanghärad, min älskade extrafamilj hade vägarna förbi florida, och därför spenderades denna helg med dem :)
Synen av dem då de hämtade upp mig från skolan orsakade självklart några glädjetårar, då de är svårt att förklara känslan av att träffa personer hemifrån här, väldigt overkligt, detta är lixom min egna lilla värld.
Och att slå över till svenska var lättare sagt än gjort, i mina första försök till svenska lät jag som en riktig invandrare, kunde inte ens förklara vägen till huset på modersmålet, "eeeeee.....hmm... du åker ner här.... eeeee,screw it, go down this street and turn right on 192, then at the first stoplight you go..."
Slog därför naturligt över till engelska vid mer en ett tillfälle denna helg, men vid söndag eftermiddag satt svenskan som en smäck åter igen.

Helgen var mycket mys, med shopping , solning, och att bara umgås. Insåg även hur lite som hänt sen jag åkte, en skön känsla, man inser hur mycket man upplevt och mognat här, och hur lite man faktiskt skyndar hem, även fast jag självklart saknar alla något så otroligt. Men trivs otroligt bra här, med vänner, värdfamilj, och mina små amerikanska äventyr, ser fram emot kommande 5 månader, kommer bli spännande och fartfyllt, och självklart med regelbundna besök på plajan.

                                                    
                                       
                                            
                                                               

skimboarding

hola!

Imorse hade jag första träningen sen lovet började, skolan börjar nämligen imorgon (jag vill ha meeera lov, är ej redo för skola och vardag ännu!) hur som helst tyckte tränarna att vi blivit alltför feta över lovet, och därför sprang vi till vi såg stjärnor, och en redig träningsvärk väntar imorgon... ser vi fram emot

Idag gjorde jag något jag aldrig gjort förrut... skimboarding.
En skimboard är som en liten surfbräda, och du surfar vågorna precis vid stranden, något som jag fann näst intill omöjligt, men något så farligt roligt att försöka. Därför är lår, rygg och handflator fyllda med skrap och skärsår från alla fall, men de var de utan tvekan värt.
La upp video på ett av mina tragiska försök på facebook, ta er en titt, skratta, kommentera och njut, för den bjuder jag på!







Det kostar att ligga på topp

Hej sverige, gott nytt år i efterskott!

Jag har haft en super vecka.. hård.. men super.
Som de ser ut nu blir ikväll 6e kvällen i rad med fest, äventyr och härligt folk.
Sitter nu i soffan helt död, och undrar när jag ska få min efterlängtade skönhetssömn... men som sagt, de kostar att ligga på topp... Och det är ju faktiskt bara christmas-brake in florida once för min del!

Nyår skulle spenderats hos vännen Shea, men planerna ändrades och hamnade istället på "Foo-bar", den populäraste baren downtown. Och kvällen där var minst sagt lyckad med dans, gott humör och gratisdrinkar. Vid tolvslaget blev jag även nersprutad med champagne, ja ni förstår. Tyvärr är smarta mathilda här så klok att hon lämnar kameran i bilen, och därav finns det inte några bilder från mitt underbara nyår.
Efter barbesöket bar de av till diverse hemmafester, vilket var mycket trevligt det med ,

några bilder från resten av veckan





 

RSS 2.0