Kyla och betyg....

Då jag fick reda på att jag skulle till Florida var en av de första tankarna denna: Wohhoo behöver endast packa några linnen, shorts och bikini!!!!!
Lilla naiva mathilda.... för nu börjar det bli riktigt kallt, speciellt på mornarna. Igår morse var det endast 5 grader celcius!!! Därför gosade jag in mig i den enda tjocktröjan jag packat, väntade tills Erica körde fram bilen utanför min dörr istället för att gå till hennes uppfart, och klagade bittert på kylan hela dagen.
Mitt klagande väckte viss uppmärksamhet hos många.....

  Jag: It´s sooooo cold!
Någon annan: Isn´t it alot colder in sweden?
 Jag : yeah, what´s your point?
Någon annan: Well, then, isn´t this like nothing to you? arn´t you supposed to be used to alot worse?
  Jag: I guess I´m supposed to be, I´ve been to Florida for almost three months, so no i´m not... so shut up and let me complain about the cold.....

Insett att jag är en av de få som inte är överförtjust i kylan. Resten är i extas över frost på mornarna, och deppar ihop då solen tittar fram på eftermiddagen..  Galna amerikanare :P

Såja, nytt ämne.... En fjärdedel av skolåret har gått (!), vilket betyder att man får vad som kallar 9 week grade. Alltså, betyg i alla ämnen.. Då jag smyger runt på andra utbytesstudenters bloggar noterar jag att de har A (MVG) i alla ämnen.
Och så har vi mig, aldelles för lat för dessa massgivande av läxor, så mina betyg är aningen lägre, hoppas att ni älskar mig lika mycket ändå.
Algebra 2 (matematik) =  C+
Drama =  B + 
Musical Theather = A
American Government = B
Psychology = A
English 3 =  B
Aerobics = A

C = G
B = VG
A = MVG

 


Tråkigt inlägg idag, jag vet...
Men bättre än ingenting , elr hur?
puss & kram

Fotboll och galen värdsyrra

Nydushad, precis avnjutit en god måltid och med fötterna i något slags fotbad, sitter jag nu med datorn i knät. Gäspar stort och funderar på ifall det är konstigt att gå och lägga sig kl nio, för de vore ju väldans skönt....

Nu börjar de bli rätt kallt här faktiskt, jaja, jag ska inte klaga på 15-20 grader. Men då man vant sig vid trettio känns detta som riktig kyla.Däremot var det riktigt kyligt i morse, det var till och med dagg ute.
Denna dag har smidigt flygit förbi, skoltiden var klar på nolltid, och det var en mycket behaglig träning. Alla som någon gång spelat fotboll förstår vad jag menar då jag säger att det var perfekt fotbollsväder. Inte för varmt, inte för kallt, börjar mörkna lite. Kände en extrem känsla av välbefinnande, då jag skrattade med lagkamraterna under vilan, tittade mig omkring, kände detta perfekta väder, insåg att jag var omgiven av palmer, och vetande att jag snart skulle fortsätta spela fotboll.. herregud vad jag saknat den sporten.
Plus att A-laget vill att jag ska spela kommande match med dem, woohoo, svenskan gör framsteg.

Och så kommer vi till min värdsyster Korri igen. Denna kvinna som aldrig slutar förvåna mig. För var dag som går, uppstår ett nytt scenario som påvisar hur galen denna 19åriga flicka är.
sedan igår har dessa två exempel uppstått

1, vi har två hundar, två små håriga irriterande saker. I söndags morse då jag öppnade sovrumsdörren stod där en tredje hund, en stor, korthårig, söt sak. Hunden är fortfarande kvar, och jag är fortfarande inte riktigt säker på hur Korri fick tag på den. Så här långt har jag kommit, denna hund delade hon med sitt ex. När de gjorde slut fick han hunden. Hon är inte bra vän med sitt ex. Så jag är kanska säker på att hon snott hunden ifrån honom.....

2. På vägen hem från skolan idag diskuterar jag och Erica tidigarenämda scenario. Då uppstår denna konversation
Jag:  She´s fun, but crazy. She never stops to suprice me
Erica: Yeah i know, does she still sells marijuana?
Jag: What?
Erica: yeah, she used to be kind of a dealer....


det var allt för mig
puss och kram

still alive

Nu har det varit riktig bloggtorka på senaste tiden, men jag varnade för detta redan i första inlägget, så tänker därför inte få alltför dåligt samvete för detta. Men nu vet ni iallafall att jag fortfarande lever och har mig, i´m still alive.

Snabb uppdatering av vad jag haft för mig.
Inte alltför mycket faktiskt, denna vecka har verkligen flugit iväg, skola och träning som vanligt. Har fått massa fina kläder av fotbollen, och då menar jag massa, och det är snygga grejer oxå för den delen. Inga NSK fasoner här inte...

Nageltrång har varit alltför smärtsamt sedan fotbollsskorna åkte på, därför bar det i fredags av till en fotdoktor, det gjorde ont, dock inte lika ont som när jag gjorde samma sak hemma i Sverige. Har dragit slutsatsen att desto mer de tar betalt, desto bättre är de. Därav var denna Amerikanska fotdoktor väldigt duktig. Dock tog det ca 24 timmar innan jag återfick känslen i vänster stortå, som är ordentligt täckt med blodigt bandage. Spektaklet på tån fick snabbt smeknamnet, vilket bilden nedan förklarar,..... "the redhead". 




Igår kom ett efterlängtat paket fram. Tack Mamma!
Blev i extas då Linda knackade på dörren med ett stort packet i famnen.  Jag slet snabbt upp det, och fann till min stora förtjusning massa mummsigheter. Vi snackar, fiskbullar i hummersås, Kalles kaviar, ballerinakakor, Svenska lantchips, marabo mjölkchoklad, svenska skvallerbladskor osv.
Självklart har jag redan hunnit få i mig en stor del av detta, och är däför i stort behov av en joggingtur just nu, vilket inte är möjligt pga min vackra tå.
Resten i hushållet, dvs värdfamiljen, fick självklart också smaka på den goda maten. Dock blev Matt lite alltför förtjust i lantshipsen och mjölkchokladen, därför efter Lindas varning, ligger tidigarenämda godheter inte längre i skafferiet, utan gömda i min byrålåda.

Gårdagen, dvs fredagskvällen, var mycket härlig, däremot var inte vädret någon höjdare.
Säsongens sista hemma- fotbollsmatch var självklart ett måste, och självklart vinner vi, vad annat kan man förvänta sig av "the bulldogs"?
Resten av kvällen gick ut på att äta middag med halva fotbollslaget, vilket var helt ok, därefter bar det av hem till Lauren där jag sov över, mycket mys.
Har även agerat dåligt föredömme, då jag lärde jänkarna lite fula ord på svenska

                                                                       




Dagens inlägg blev rätt långt, jag hoppas att ni orkade läsa igenom det, och med nöje.
Frid och fröjd, rumpan i höjd
puss och kram

Lördag eftermiddag.....

Igår var det fredag, men det innebär inte att man inte tränar. Kom hem vid halv 7 snåret, dushar, äter middag. Planen var att jag skulle hänga med Lauren på rajraj, men sliten som man är efter denna tuffa skolvecka och träning, så somnade jag på stört i soffan. Blir däremot väckt av Korri som ringer halv tio, och säger att nu får jag ta och vakna, för vi skulle minsann på bio. Då var de bara att ge sig själv en örfil, ruska om lite i håret och bege sig to the movies.
Såg "body of lies", mycket bra film, men kan det bli annat då både Russel Crowe och Leonardo Dicaprio är inblandade? svar nej.

Nu är jag nyss hemkomen från stranden, ursäkta, men måste bara uppprepa den meningen,
Det är 18 Oktober, och jag kom precis hem från en dag på stranden. haha i love Florida!
Och nej, jag saknar inte hösten det minsta. Har levt 17 år med höst, regn, slask, och vinter, Så jag vet precis vad det innebär, därför finner jag inga som helst problem med ett års solsken. The sunshine state, säger jag bara.

Har hur som helst haft en väldigt härlig förmiddag med tre härliga vänner. Spelade lite Thomas Ledin för Erica i bilen, vilket hon självklart tyckte lät helknäppt. Det sket jag i, skruvade upp volymen, och skrålade falskt "Helt galen, galen i dig, i ditt himmelska leende, i ditt skratt".
Mohaha, har förövrigt övertalat henne att köra mig till orlando, så jag kan gå på IKEA och bunkra upp med svenska mumsigheter.

Nu ska jag slänga mig in i dushen, eftersom halva stranden uppenbarligen följt med innanför bikinidelarna. Därefter får vi se vad som väntar.

puss och kram
 och här har ni en bild på min absoluta favorit amerikan.. Erica



 


Aj....

Efter många veckors löpträning fick vi äntligen röra en fotboll, själva fotbollsuttagningen. Måndag och tisdag gick därför ut på att visa vad du kunde, två dagar är självklart inte tillräckligt med tid. Och jag lovar er, att dessa brudar kan spela fotboll!
Tydligen är detta lag bäst i hela Florida, därför var konkuransen hård. Tur som jag hade, kom jag med i laget, men efter att ha sett dessa brudar, lär de inte bli mycket speltid för mig.

Så nu jävlar blir de ännu mera träna, måndag till lördag. Beach 09 here I come.

Träning var det idag också såklart, och efter tre dagars fotbollsspelande haltar jag fram. Det är verkligen inte desamma som att springa på friidrottsbanan. Så börjar nu därför känna mig som en riktig fotbollsspelare igen, med blodblåsor över och under hela fötterna, stenhårda vader i behov av streching, blåmärken i alla storlekar längst benen, nageltrång, och allas favorit; skavsår. 
Min enda kommentar till detta är ; Aj....

Förövrigt går de bra i skolan, amerikanska prov är enkla, dock är jag lite för lat för att göra alla dessa läxor.
Haha, i Engelskan, läser läraren en bok för oss, därefter ska vi kopiera det hon skrivit på tavlan, om vad boken handlade om. Vi får mycket höga betyg ifall vi tar oss tiden att kopiera dessa få meningar. Och detta gör vi... varje dag.... 
Önskar Svenska lektionerna på rankan var likadanna.

Astronomi failade jag något så extremt, så efter mycket prat, lyckades jag äntligen byta kurs.. dock var det enda jag fick byta till..... Musical Theather. Ja, jag ska framträda, Ja jag ska dansa, och Ja jag ska sjunga inför publik (johanna, jag vet att du skrattar högt just nu )
Kanske bör klargöra att jag kan inte  sjunga för fem öre! så önska mig lycka till med mina falska toner.

Puss och kram på alla, saknar er masssa.

Nu ska jag försöka plåstra om mina fötter

segt...

Ledsen att inläggen börjar sina, men faktumet är att denna vecka inte varit särskilt händelsefull. Det har regnat varje dag, därav har några träningar behövts avbrytas och även ställas in. Att florida skulle vara "the sunshine state"  har verkligen motsags sig denna vecka, bajs på regn och översvämmade vägar.

Det enda värd att höja ögonbrynet för är följande två upplevelser

Drama lektion. Vi mimar, sjukt svårt faktiskt förövrigt. Hur som helst ska alla göra ett litet mim-framträdande inför hela klassen ,som vi övat på ett tag, detta betygssätts. Efter jag och Sarah gjort vårat lilla framträdande som skulle föreställa ett bråkande par, kliver Josef och Sofia upp på scen.
Sarah satte sig i en annan del av rummet då vi var färdiga, men kastade sig fram till mig löjligt snabbt då Josef vände sig mot oss.
Hon viskar något jag inte kan höra i mitt öra, hon försöker igen
"Josef has an erection!!!"
Ögonen dras snabbt till Josefs byxor, och där är det, så uppenbart att det inte går att undgå. Och ALLA märker detta såklart, men säger ingenting. Visst, jag och Marko skrattade tills vi grät efter lektionen, men ändå, stackars Josef, som tvingades stå inför hela klassen, försöka dölja det, och mima sitt framträdande, med bånge, väl synligt.


Har förövrigt pratat med min värdsyster för första gången. Min värdsyster bor i rummet brevid, men har knappt sett henne sen jag kom hit, eftersom hon har två jobb, plus pluggar. Visst har vi pratat, men aldrig bara hon och jag, ordentligt.
Det gjorde vi iaf i lördags morse, då hon knacka på dörren till mitt rum, sa att päronen inte kommer hem förrän en timme, ville meddela mig att hon minsann skulle röka på lite på baksidan, ifall jag ville göra henne sällskap.
Jag gjorde henne sällskap, men höll mig borta från hennes rosa hashpipa (elr vad man nu kallar de), för att sammanfatta är hon väldigt trevlig hög.....

puss och kram


Tankar.....

Två månader idag, två månader sen jag lämnade Sverige. 1/5 av min tid här har gått.
Idag var en bra dag. Dock har det regnat hela dagen. Och regn i Florida innebär att himlen öppnar sig, gatorna översvämmar på löjligt kort tid, mysfaktor ibland, men inte alltför stor hit under dagens träning.
Jag har det bra här, utbytesstudenten från Holland hade inte det, därför åkte hon hem idag..

Här sitter jag, i mitt rum i Melbourne, Florida. Nu börjar det kännas som mitt rum.
För varje dag som går trivs jag bättre, det blir enklare & roligare för var dag, dagarna blir kortare och kortare, jag blir närmre och närmre mina nyfunna vänner..

Men för var dag som går, går de upp för mig vilka underbara vänner jag har som väntar på mig i kalla Sverige. För var dag som går, förstår jag hur bra ni är för mig, att det är med er som jag kan vara mig själv till fullo. 
Med er är jag verkligen lycklig.
Vill bara att ni ska veta hur mycket ni betyder för mig, och att jag tänker på er.
Jag har träffat underbara människor här, men det är ni som har, och alltid kommer ha, störst plats i mitt hjärta.
Älskar och saknar er.

väldigt blödigt inlägg denna tisdag kväll, men så får de bli....





 

Vad gjorde du i söndags Mathilda? Tro det eller ej, jag var i kyrkan!

I made it, klappar mig på axeln och ler brett, jag har spenderat en söndaförmiddag i kyrkan.
Ni hörde rätt, jag sov inte, solade ej, sprang ej ut ur kyrkan i förtvivlan, och skrek inte av rädsla då jag såg jesus på korset, och inte heller skämde jag ut värdföräldrarna med att säga emot prästen. 
Nu var de gjort, nu behöver jag inte gå dit igen!

Kyrka var faktiskt inte så farligt som väntat, kan med stor lättnad säga att jag inte hamnat mitt i någon säkt iallafall. woohoo.
 Hur som helst var det inga överraskningar, det var väldigt kyrkligt, pussade och kramade på totala främlingar, sjöng falskt, lyssnade på tråkig predikan ( notera att Matt gäspade mer än mig) , knäböjde en massa, en satans massa bönder, drack vin & käka bröd, och självklart höll prästen ett stort tal om hur emot abort vi är i denna kyrka, då bubblade de minsann av ilska och kände för att skrika ut hur fel han har, enligt mig dårå, pro-choice säger jag bara !

Rätt stor och pyntat lokal denna söndag spenderades i , ca 500 pers kanske. Och nej Carlsson, jag följde inte med till kyrkan för att sona för mina synder, och denna ca 1 - 2 timmar har inte gjort mig religiös, pappa. Det ska de krävas mycket till.

Dock tycker jag följande är lite ironiskt... Amerikanare har inte mycket koll på omvärlden, men någon de alltid verkat säkra på är religon... uppenbarligen inte, eftersom följande senario utspelat sig flera gånger idag i skolan......

Jag- Guess what, I went to church for the first time yesterday
Någon annan - Oh how fun, I go to church every sunday.
Jag - Ok, so what are you, catholic? lutheran? my hostparents are catholics
Någon annan - Oh no, I´m christian!
 

puss & kram

Kyrka???!!!!!!!



Jag är en av de få utbytesstudenter som har turen att slippa gå i kyrkan. Värdföräldrarna har aldrig pressat mig, och är fullt förstående över att jag inte är religiös. Något jag är överlycklig för.
Har snart varit här i två månader, och har ännu inte satt foten innanför kyrkdörrarna en enda gång. Detta hör till ovanligheterna, men jag trivs väldigt bra med detta, eftersom jag alltid ,som tidigare sagt, solar toppless då värdföräldrarna är borta i kyrkan.

Men denna helg är vädret kasst, så det lär inte bli någon toppless solning för mig ändå, och tyckte det var på tiden att jag tog mod till mig, visade respekt, och följa med till deras kyrka, iaf en gång.

Då jag berättade för Matt att jag tänkt följa med till kyrkan, tittade han upp på mig med förvånad min, ramlade nästan av stolen och satte kakan i halsen, det han sa då han återfick luften var detta; "seriously, are YOU going to church?"  

Kanske bör klargöra att jag är livrädd för att gå i kyrkan, då kan man ioförsig fråga sig vad tusan jag gör här, i staterna, där alla går i kyrkan på söndagar. Även fast paniken börjar komma, då jag inser att jag faktiskt ska dit, försöker jag finna lugnet, och intala mig själv att det inte kommer bli så farligt. Låter jättelöjligt, jag vet. Men är verkligen skraj för religiösa människor.
Dock respekterar jag dem, och därför ska jag tamefan ta mig till kyrkan, iaf en gång. Och lyckas jag med det, kan jag varenda söndag de följande åtta månaderna sova länge, och sola toppless med gott samvete, för jag har minsann varit i kyrkan, EN gång!

önska mig lycka till imorgon, i will need it


What doesn´t kill you can only make you stronger

Har varit lite snålt med inlägg denna vecka från min sida, orsaken är denna; det enda jag gör just nu är, äter , sover, skiter , pluggar, och TRÄNAR.
I måndags började första dagen av de så kallade "Hell weeks", med andra ord, hårdträning varje dag efter skolan, då tränarens mål är att få så många som möjligt att antingen sluta ,eller spy...
låter lockande va?

Ioförsig väldigt härligt att ligga i hårdträning igen, saknat att bli helt slutkörd.. låter kanske konstigt för vissa, men blir sjukt taggad av att höra Coachen Mike skrika högt och tydligt;WHAT DOESN´T KILL YOU CAN ONLY MAKE YOU STRONGER!! eller något i stil med; NOBODY QUITS, EVERYBODY  FINISH!
Detta peppande gör att man orkar det sista varvet på spåret, eller sista armhävningen.
Men dra ballen i gruset vad slut jag är .... känner inte mycket mer än smärta i hela kroppen...
....Peo Isaksson, tror nära inpå att du mött din överman här.

puss på alla

RSS 2.0